Julskinka

Frederik Zälls bourbongrillede juleskinke

Griller juleskinken.. Det skal blive en rigtig hyggelig tradition. Alle hjælper med krydderier, omrøring, pensling og så videre. Tag varmt tøj på og lad så grillen gøre arbejdet, mens familien kan have en sneboldkamp og drikke varm chokolade eller måske en varm og stærk gløgg, bare for varmens skyld...

Skinken
Ca. 3 kg skinkekant med svær
1,5 dl dijon
1⁄2 dl bourbon whisky
Flakesalt & sort peber

Vrøvl
2 dl muscovadosukker
1⁄2 dl Colemans sennepspulver
1⁄2 tsk fintmalede nelliker
1 spsk malet ingefær

VI SKAL OGSÅ
Hickory spåner
Rotisserie
Stegetermometer

Madlavning
Bland ingredienserne til rub i en skål. Bland dijon og bourbon med et rigtig godt nip flagesalt & sort peber. Skær den tykke yderste del af sværen væk, men gem den fede pels. Skær derefter den fede pelse i et flot gittermønster.

Gør grillen klar til grillspyd. I dag gælder indirekte grillning. Jeg bruger en Weber Q grill. Dels fordi jeg har et rotisseri til netop den grill, men også fordi det er rigtig praktisk med en gasgrill, når man arbejder med et rotisseri og langtidsgrilling.

Fyld en rygeboks eller foliepakke med hickory-spåner og læg den på grillen. Tænd grillen, læg låg på og lad den blive rigtig varm. Når hickoryen ryger kraftigt, skal grillens varme reduceres til svag/medium, omkring 125-150°C.

Træk din fine juleskinke på spyddet og fastgør med krogene. Pensl skinken over det hele med bourbonsennep. Drys cirka 1⁄4 af rub over hele skinken.

Læg spyddet og skinken på plads med en drypbakke under og luk grillens låg. Start rotisseriet. Som sagt indirekte varme, altså ingen varme direkte under numsen, men sidebrænderne skal klare dagens arbejde.

Lad temperaturen på grillen hele tiden være omkring 125-150°C. Drys yderligere 1⁄4 del af rub hvert 30. minut, indtil det løber ud.

Som et gæt tager det omkring 3 timer for en 3 kilo skinke at nå en indre temperatur på 70°C. Brug et digitalt kødtermometer for at have 100 % kontrol over kødet, når det begynder at nærme sig.

Merry BBQ Christmas!

Vær hilset
Frederik Zäll

 

Log ind
Are you in the right place?
Choose country
Continue to sommarboden.dk