Grill rundt med et EGG!
Äelsker du at grille är Big Green Egg den perfekte grill til dig. EGGet er af højeste kvalitet til at holde hele livet og er en populær grill blandt grillentusiaster. En af grundene er Eggets evne til at holde en konstant temperatur i timevis af gangen. Koger du kød på grillen, resulterer dette i møre og saftige retter, der sandsynligvis vil imponere på Selv den mest krævende smag. Et EGG er mere end bare en grill. Der kan du også brug den til bagning, stegning, kogning og simring. Hvorfor ikke prøve at bage pizza eller stege fisk?
The Big Green Egg er en kamado grill lavet af keramik, som giver den bedst mulige isolering. Keramikken er udviklet sammen med NASA og du får livstidsgaranti på Eggets keramiske dele. Eggets evne til at holde på både meget høje og lave temperaturer gør det perfekt til tilberedning af alle typer mad. Den isolerende keramik gør, at du ikke skal have en høj luftgennemstrømning gennem grillen, hvilket gør, at ingredienserne holder på deres fugt, så smagsoplevelsen forstærkes. Dine smagsløg vil takke dig! Derudover kan Egget bruges hele året rundt, selv i vores kolde klima.
Hvad skal der til for at komme i gang?
Vedligeholdelse
Hvis du brugte indirekte grill, efter du er færdig med at grille, er det tid til rengøring. Dette gøres nemt ved at dreje conveggtoren, så den snavsede del er nede i Ægget og justere temperaturen til 250 grader. Luk låget og lad det stå i 30 minutter for at brænde fedtet af.
Hver gang du skal bruge dit Æg, før du tænder det, skal du fjerne overskydende aske ved at samle gammelt trækul op med for eksempel Ashtool.
Husk altid at efterlade et lille lag aske i bunden. Derefter blokeres luftstrømmen lidt, så temperaturen stiger gradvist og forhindrer, at keramikken bliver for hurtigt opvarmet.
De fleste mennesker kan lide tacos, så hvorfor ikke prøve at grille dem. Med godt tilbehør og blandinger får du en fantastisk smagsoplevelse.
Ingredienser (4 personer)
400 flankbøf eller svinekød
12 mini tortilla wraps
100 g revet ost (valgfrit)
Valgfri rub efter smag (f.eks. fra Epic Spice)
Tomat
Agurke
Salat
Gør dette:
Tænd grillkulene og sæt varmeskjold og grillrist i. Varm op til 230-250 grader. Når ægget er varmt nok tilsættes kødet. Grill til flæskets indre temperatur er 70 grader C eller grill flankebøffen i cirka 5 minutter på hver side. Lad hvile i 10 min. Skær kødet mod kornet, og det bliver mørt og nemt at tygge.
Skær agurk, tomat i små stykker og riv salaten.
Varm tortillaerne på grillen, indtil de er let brunede på begge sider.
Lad gæsterne fylde deres egne tortillas og nyd!